Cursuri Brasov

Centrul Kolping

la Cursuri Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Centrul Kolping - la Cursuri Brasov.


    Oferim posibilitatea de pregătire teoretică și practică în domeniul hotelier, într-un complex modern, complet dotat și utilat.
    Cursanții pot participa și observa diferitele evenimente organizate în cadrul hotelului: mese festive, seri cu tematică (seară românească, seară săsească, etc.), dueluri gastronomice, degustări de preparate sau vinuri.
    Centrul de Formare Profesională oferă posibilitatea de calificare şi perfecţionare în domeniul hotelier, al pensiunilor turistice şi agro-turistice.
    În atenția muncii noastre se află omul ca profesionist. Încurajăm cursanții să-şi dezvolte aptitudinile, talentele, să dobândească noi competențe prin care să devină competitivi pe piața muncii.

Servicii

    Bucatar


Obiectivul cursului
Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, realizarea diferitelor decoruri şi aplicarea normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei.

Pregătire teoretică şi practică
Teorie:
• Tehnologie culinară
Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale.

Practică:
Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:
1. Aplicaţii practice în bucătăria şi laboratorul bucătărie al centrului
Tematica de pregătire este repartizată astfel:
• Semipreparate culinare
• Gustări şi antreuri
• Supe, creme, ciorbe, consommé – uri,
• Preparate fel de baza
• Garnituri, salate, dulciuri de bucătărie
*Materiile prime şi auxiliare sunt asigurate de centru pentru fiecare cursant.

2. Practica în producţie se face în restaurante cu care Centrul a încheiat convenţii de practică.

Competenţe profesionale dobândite:
• Comunicarea la locul de muncă
• Desfăşurarea muncii în echipă
• Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
• Asigurarea condiţiilor igienico – sanitare
• Organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei
• Prevenirea poluării mediului
• Întocmirea documentelor specifice
• Pregătirea antreurilor calde şi reci; pregătirea fripturilor
• Pregătirea gustărilor calde şi reci; pregătirea mâncărurilor din carne
• Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
• Pregătirea preparatelor lichide; prepararea dulciurilor (deserturilor)
• Prepararea fondurilor, glase – urilor; prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
• Realizarea acţiunilor de supervizare şi control
• Realizarea aluaturilor de bază
• Realizarea salatelor; realizarea sosurilor



    Module de gatit

Salate
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Obiectivul modulului
Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare numite salate, realizarea diferitelor decoruri şi aplicarea normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei.
Competenţe profesionale dobândite:
1. Alege materiile prime, auxiliare, sosurile, dresingurile.
2. Selectează echipamentul tehnologic si ustensilele.
3. Pregăteşte salatele.
4. Prezintă salatele
5. Distribuie salatele.
 
Gustari si antreuri
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Antreuri calde și reci
Competenţe profesionale dobândite:
1. Alege materiile prime, auxiliare, si semipreparate
2. Selecteaza echipamentul tehnologic si ustensilele
3. Prepara antreurile calde si reci
4. Prezinta antreurile
5. Distribuie antreurile calde si reci

Gustări calde și reci
1. Alege materiile prime, auxiliare şi aluaturi.
2. Selectează echipamentul tehnologic şi ustensilele.
3. Prepară gustările calde şi reci
4. Prezintă gustările.
5. Distribuie gustările calde şi reci

Supe / Ciorbe – Preparate lichide
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Competenţe profesionale dobândite:
1. Alege materiile prime şi auxiliare
2. Selectează echipamentul tehnologic si ustensilele
3. Găteşte preparate lichide
4. Prezintă preparatele lichide
5. Distribuie preparatele lichide

Preparate de baza
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Competenţe profesionale dobândite:
Alege materiile prime şi auxiliare
Selectează echipamentul tehnologic si ustensilele
Pregăteşte fripturile.
Pregăteşte mâncăruri din carne pui, porc, vită, miel, oaie şi vânat,etc
Pregăteşte mâncăruri din legume, orez, ouă, paste făinoase.
Prezintă preparatelor.
Distribuie preparatele.

Prepararea dulciurilor/deserturilor
Durata: 1 zi
Timp de lucru: 5 ore din care: 1 ora teorie, 4 ore practica in bucatarie

Competenţe profesionale dobândite
Alege materiile prime şi auxiliare
Selectează echipamentul tehnologic şi ustensilele.
Prepară dulciurile
Prezintă dulciurile
Distribuie dulciurile