Cursuri Prestari Servicii Braila

SC DAN MUSIC SRL

Cursuri Prestari Servicii Braila reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cursuri Prestari Servicii Braila: SC DAN MUSIC SRL.

     Scoala Particulara de Muzica Braila urmareste prin cursurile individuale de : Lectii de pian, canto, chitara, orga electronica, acordeon si lectii de educatie muzicala sa atinga obiectivele dumneavoastra personale, fie ca sunt recreative sau profesionale.
    Profesorii Scolii Particulare de Muzica Braila, va ofera cursuri individuale de instrument/voce adaptate profilului dumneavoastra sau al copilului dumneavoastra, in vederea unei pregatiri muzicale solide, atat pe parte practica, cat si teoretica, cu rezultate palpabile pe termen mediu si performante concrete pe termen lung.
    Scoala Particulara de Muzica Braila se adreseaza tuturor varstelor urmarind formarea educatiei muzicale prin intermediul studiului muzicii la un instrument muzical sau cu vocea. Oferta noastra educationala pentru copii si adulti consta in : Lectii de pian, vioara, canto, chitara clasica, chitara electrica, orga electronica, acordeon si lectii de educatie muzicala.
    In functie de instrumentul muzical ales pentru studiu, continutul tuturor cursurilor individuale comporta atat parte practica, cat si parte teoretica, si este adaptat tinandu-se cont de nevoile si gusturile personale, indiferent de genul muzical preferat.

Servicii

    Ce este pianul?
Pianul este un instrument muzical foarte raspandit, sunetul fiind produs de corzi metalice fixate pe o placa de rezonanta din lemn, lovite cu ciocanele acoperite cu pasla, prin intermediul unei claviaturi.
Franz Liszt spunea ca “ cele 88 de clape ale pianului asigura o extensie de peste sapte octave, mai mult decat o intreaga orchestra, iar acele zece degete ale unui singur om sunt suficiente pentru a vechicula acest imens material sonor”.
Dupa cum se spune, pianul este un instrument muzical al carui studiu dezvolta mai ales inteligenta copilului, observandu-se ca pe masura ce copiii parcurg orele de pian devin mai creativi, mai coerenti in gandire si se pot concentra mai usor cand au ceva de rezolvat.
Ce studiem in cadrul orelor de pian?
Cursurile de pian se desfasoara individual atat pentru copii cat si pentru adulti. De asemenea se va tine cont si de varsta, abilitatile, si nivelul de pregatire al fiecarui elev in parte.
Lectiile pot incepe de la varste mici, aparand pentru inceput si factorul distractie, factor important pentru copii. Pentru inceput acestia se vor familiariza cu instrumentul in sine, claviatura acestuia, invatand apoi treptat portativul, simbolurile notelor, cheia sol ,cheia fa , mai bine spus toate notiunile de baza legate de acest instrument, urmand ca incet, incet, sa reuseasca sa interpreteze primele melodii.
Cantatul cu ambele maini ajuta la dezvoltarea motricitatii, recunoasterea inaltimii sunetelor, intelegerea notiunilor de ritm, tonalitati joase, tonalitati inalte. Jocul cu degetele pe claviatura, atunci cand copilul apasa clape diferite cu mai multe degete ofera o modalitate usoara de a invata notiunile muzicale elementare.
Creatiile marilor compozitori si contactul cu acestea prin studiul pianului inca de la varste mici, conduc la intelegerea formelor, genurilor muzicale specifice diferitelor perioade de creatie.

    Ce este muzica ?
Unii sunt de parere ca definitia muzicii ar fi aceasta: “Muzica este o artă care exprimă cu ajutorul sunetelor sentimente şi atitudini” sau ” Muzica este ştiinţa sunetelor considerate sub raportul melodiei, ritmului şi armoniei“.
Pentru unii, muzica poate insemna un mod de relaxare, o afacere, o arta, un mod de evadare din viata cotidiana, un prieten sau multe alte lucruri.
Asa cum zicea Platon, ” Muzica ofera un suflet universului, aripi mintii, zbor imaginatiei si viata oricui“. Important e sa realizam importanta muzicii, caci fara muzica viata ar fi monotona.
Ce studiem in cadrul lectiilor de canto?
Invatam sa cantam, dobandind treptat, prin studiu, antrenament sustinut si constant, tehnica si cunostintele necesere cantatului.
Ce inseamna acest lucru?
Pe parcursul lectiilor de canto vom dezvolta tehnica vocala, frazarea, respiratia, auzul muzical, rezistenta in timpul cantatului, identificarea registrelor vocale si folosirea lor optima dar si transmiterea emotiilor cu ajutorul cantecelor.
Avand in vedere zicala : 1% talent si 99% munca, putem spune ca progresul depinde de inteligenta, tenacitatea, motivarea si talentul fiecaruia.
Inhibitia reprezinta si ea o bariera in calea actului artistic dar si aceasta se poate corecta in cadrul orelor de canto la fel ca si gesturile necontrolate.
De la ce varsta putem incepe lectiile de canto?
Practic, nu exista o varsta minima de la care se pot incepe lectiile de canto. Totul depinde de dorinta, motivatia si puterea de a persevera a fiecaruia.
Astfel ca noi, la Scoala Particulara De Muzica Braila, ne adresam tuturor celor care doresc sa descopere tainele muzicii, indiferent de varsta, cat celor care au cunostinte muzicale dar care doresc sa-si imbunatateasca performantele, sa-si depaseasca limitele , sa descopere o alta forta si energie.
Orele de canto sunt adaptate in functie de fiecare elev in parte, de genul muzical preferat, de caracterul si personalitatea fiecaruia. O ora de canto dureaza 50 de min si se desfasoara cu un singur elev.

    Ce este chitara?
Chitara poate fi denumita drept unul dintre cele mai populare instrumente.
Chitara este un instrument cu coarde ciupite. Ea joaca un rol foarte important in numeroase genuri muzicale cum ar fi: blues, country, jazz, rock, pop si folk. Chitara poate fi folosita atat de instrumentisti dreptaci cat si stangaci.
La chitara se poate canta folosindu-se exclusiv proprietatea acustica a corpului chitarei.
Scoala Particulara de Muzica Braila se adreseaza tuturor persoanelor indiferent de varsta, care doresc sa descopere arta cantatului la acest instrument.
Ce studiem in cadrul lectiilor de chitara?
Pentru a putea canta la chitara este necesar sa cunoastem mai intai elementele componente ale unei chitari, precum si pozitia corecta pe care trebuie sa o avem in momentul in care cantam.
Orele se vor desfasura in functie de nivelul, capacitatea si pregatirea fiecarui elev in parte. Cursantii incepatori vor incepe mai intai cu studierea notelor, ritmurilor, acordurilor, intr-un cuvant a notiunilor de baza si ulterior redarea unor cantecele simple. Elevii de nivel mediu isi vor exersa depriderile si tehnica interpretative, aprofundand in continuare teoria muzica precum si tehnica instrumentala.
Evolutia fiecarui cursant in parte depinde de dorinta, motivatia, talentul, tenacitatea si timpul pe care il acorda studiului.
Durata unei lectii in cadrul scolii noastre este de 50 min. si se lucreaza individual , cu fiecare elev in parte.