Curs Fierar Betonist

Curs Fierar Betonist

      Calificarea Fierar betonist, este practicata de persoanele care lucreaza in domeniul constructiilor pentru executarea lucrarilor de armare. Fierarul betonist isi desfasoara activitatea in baze de productie, ateliere, hale, in care executa fasonarea otelului beton sau pe santiere de constructii unde pune in opera materialele. Fierarul betonist lucreaza in echipa,curs fierar betonist pe baza unor proceduri stricte, sub coordonare directa, avand un anumit grad de autonomie in activitate. Fierarul betonist manipuleaza materialele necesare pentru activitatile curente de munca si le transporta in majoritatea cazurilor pe distante mici, prin purtare directa de la locurile in care sunt aduse cu mijloace de transport si de ridicare a sarcinilor. Fierarii betonisti care fixeaza materialele in dispozitive de prindere ale utilajelor pentru transport la inaltime sau pe orizontala sunt instruiti si autorizati ca legatori de sarcina. 
Rute de progres: 

     In urma acumularii de experienta pe santier si prin continuarea studiilor, fierarul betonist are posibilitatea sa devina maistru in constructii. 

Ce veti invata/competente dobandite: 

  •     Organizarea locului de munca 
  •     Aplicarea prevederilor legale referitoare la sanatatea si securitatea in munca si in domeniul situatiilor de urgenta 
  •     Aplicarea normelor de protectie a mediului 
  •     Asigurarea calitatii lucrarilor executate 
  •     Intretinerea echipamentelor de lucru