Curs Ospatar

    Munca ospatarului completeaza straduinta bucatarului si pe cea a cofetarului sau patiserului "printr-o servire corespunzatoare oferita clientilor". De calitatea muncii lui depinde în mare masura bunul renume al restaurantului. 

curs ospatar la cursuri

    Ospatarul trebuie sa fie un bun cunoscator al tuturor preparatelor culinare, inclusiv de cofetarie-patiserie, al bauturilor de orice fel, sa aiba deprinderi temeinice de tehnica servirii, sa cunoasca regulile de protocol si sa-si însuseasca expresiile uzuale si în limbile de circulatie internationala. Îndemânarea ospatarului consta în rapiditate, spirit de observatie, atentie distributiva si atitudine corespunzatoare fata de consumatori.

    Servirea consumatorilor cu preparate culinare si bauturi, în unitatile publice de alimentatie, în cantine sau alte unitati de consum colectiv, constituie un element de evaluare a gradului de civilizatie a unei societati.

    Aplicarea corecta a regulilor de servire în efectuarea operatiilor de manipulare a obiectelor de servire folosite la prezentarea si servirea preparatelor culinare si a bauturilor într-o unitate de alimentatie publica creeaza unele avantaje atât pentru clienti cât si pentru personalul unitatii.

 Cursurile  se adreseaza celor care doresc sa obtina o calificare in mesera de ospatar.