Cursuri de permacultura

Cursuri de permacultura

Cursuri de permaculturaPDC-ul (curs de design de permacultura), cuprinde mai multe module organizate in circa 90 de ore de studiu/practica. Cursurile sunt recomandate fermierilor sau celor care vor sa faca asta pe viitor, gospodari, sau persoane care vor sa se mute in mediul rural pentru o schimbare fata de viata din mediul urban.

Cursurile sunt sprijinite de ONG-ul Romania in Tranzitie si Asociatia Romana de Permacultura, fiind destinate in special romanilor, motiv pentru care incercam sa reducem costurile cat mai mult.

Cu cine se fac cursurile ?
Ambele cursuri vor fii predate de catre “Rakesh Rootsman”, profesor acreditat de permacultura, de origine britanica, cu experienta de 5 ani in 10 tari. Rakesh este un specialist in “forest gardening”, avand diverse proiecte pentru scoli, ferme si zone urbane.

Unde se fac cursurile ?
In satul Strambeni, Arges, se dezvolta de 2 ani un proiect de gospodarie dupa principiile permaculturii. Principalele obiective sunt productia de hrana, “reimpadurirea” cu pomi fructiferi si revitalizarea solului. Aici gasim o gradina de legume care anul trecut a produs majoritatea hranei pentru 6 luni din an, o casa batraneasca din pamant, o livada veche de pruni, o livada-gradina cu fructe, nucifere, si radacinoase inceputa in 2012, un exemplu de sistem de irigatie pasiva pt zona arida de campie, gramezi de compost si vermicompost (cu rame), si multa dragoste de natura

Cand se tin cursurile?
Cursul de weekend despre gradini forestiere va avea loc pe 5 si 6 aprilie, iar PDC-ul imediat dupa, intre 7 si 20.

Cat costa cursul?
Pentru PDC, Rakesh a fost de acord cu un pret de 2400 de euro, care se imparte la numarul de participanti (incercam sa fie 20), deci 120e, la care se adauga mancarea (facem cheta) + transportul lui Rakesh (estimez in jur de 10 euro). In caz ca nu se strang 20 de persoane, pretul va fi 150 euro. Mancarea va fi completata cu diverse conserve ramase de peste iarna, verdeturi din gradina (altceva nu se face in aprilie) + topinambur (napi porcesti) la discretie, tot din gradina. In plus, Rakesh accepta 3 asistenti familiari cu permacultura, care vor contribui doar la mancare. Pretul este valabil daca banii sunt platiti pana la 5 februarie, pentru a informa ceilalti participanti de pretul real. Dupa aceasta data, pretul este de 250 euro.
Cursul de weekend are un pret de 70 de euro (platiti pana la 5 februarie) sau 90 dupa aceasta data. Pentru cei inscrisi la ambele cursuri, pretul se reduce la 50 de euro. Participantii trebuie sa isi aduca singuri mancarea.