Cursuri de pian

Cursuri de pian

cursuri de pianMai ales atunci cand sunt mici, copiiilor trebuie sa le umplem programul de activitati care sa le stimuleze memoria, atentia si creativitatea, dandu-le cat mai multe alternative pentru a alege ceea ce li se potriveste. Cursuri de pian sau alte instrumente, pictura, sport sau orice alta activitate in afara orelor de curs le este foarte benefica celor mici si mai ales, ii tine la distanta fata de excesul tehnologic.

 De ce sa facem macar cateva cursuri de pian?

Pianul este poate cel mai cunoscut instrument si de asemenea un instrument complex si cel mai la indemana pentru cei ce invata sa cante. Si lectile de canto includ cursuri de pian, acesta fiind practic instrumentul de baza in muzica. Pe langa faptul ca ne dezvoltam creativitatea urechea muzicala si ne ocupam timpul cu o activitate nu tocmai oarecare, cursurile de pian au si beneficii mai mari decat atat.

In primul rand, cu ajutorul pianului este cel mai usor si chiar recomandata invatarea bazelor muzicale – note muzicale, sunete, tonuri, octave etc. Este bine ca orice cantaret, indiferent daca este unul specializat pe canto sua pe un anume instrument, sa stie sa interpreteze si una sau doua partituri la pian. Sunt profesori de muzica ce sustin ca daca se reuseste stapanirea pianului se pot invata ulterior mai usor si oricare alt instrument, chiar daca vorbim despre unul cu coarte sau unul de suflat.

Pe de alta parte, pianul este un instrument de baza si in muzica de relaxare si cea folosita pentru citit sau invatat. Acesta impreuna cu vioara produc cele mai relaxante sunete si se muleaza cel mai bine pe orice fel de stare. Tocmai de aceea aceste 2 instrumente erau cel mai frecvent alese de catre muzicienii clasici pentru a-si scrie ariile.

Fie ca vorbim despre cursuri de pian, chitara, vioara sau chiar canta, copilul nostru si chiar si noi ca si adulti avem nevoie de putina muzica. Un muzician bun are nevoie in primul rand de o ureche muzicala buna, deci un instrumentist bun nu trebuie sa fie si un cantaret vocal bun. Fiecare personalitate se poate plia pe un instrument. O alternativa foarte sanatoasa pentru copii si pentru sistemul educational ar fi ca in fiecare an, la orele de muzica, sa aiba ocazia de a studia un instrument. Sau macar sa aiba ocazia de a primi lectii pentru cel putin 3 instrumente.

Muzica este un element nelipsit din vietile noastre. O auzim din pantec si pana in ultima clipa si suntem capabili sa facem muzica din aproape orice poate produce un sunet suficient de puternic. Muzica poate disciplina, poate dezvolta creativitatea, atentia si inteligenta emotionala. Aceasta este folosita pentru a stimula diferite zone ale creierului si, asa cum stim toti, mereu gasim muzica potrivita pentru starea pe care o avem. Asa ca orice lectie si orice curs care are la baza muzica este binevenit atat pentru copii, cat si pentru adulti.