Cursuri Germana

Cursuri Germana

  cursuri germana  Acest cursurisa se adreseaza atat copiilor cat si oamenilor care doresc sa acumuleze cunostinte de baza de limba germana sau care doresc sa aprofundeze cunostintele existente.
    Metodele de predare sunt moderne, interactive si pun accent pe comunicare insotita de explicatii si exercitii gramaticale.
   Obiectivele cursului:
   1.Pentru nivelul incepatori, obiectivul cursului este de a antrena cursantii in inţelegerea de conversaţii cotidiene la nivel elementar si de a asigura o comunicare eficienta la nivel element
   2. Pentru nivelul avansati, obiectivul cursului este de a învăţa subtilităţile limbii germane, de a exersa abilitatea de a participa la discuţii pe diferite teme cu o germană fluentă.

La finalul acestui curs, veti dobandi urmatoarele aptitudini:

  • veti putea asculta si intelege atat persoanele din jur cat si materiale audio si video;
  • veti putea citi si intelege texte scrise;
  • veti putea sustine discursuri orale;
  • veti putea participa la diferite conversatii;
  • veti putea sa va exprimati in scris.

    Limba germană (în germană Deutsche Sprache, uzual Deutsch Sunet [ˈdɔʏtʃ]) aparține grupului vestic al limbilor germanice. Formează împreună cu neerlandeza un continuum dialectal.

   Limba germană este vorbită ca limbă maternă de majoritatea populației în Germania, Austria, Elveția, Luxemburg și Liechtenstein, în estul Belgiei, precum și în regiunea Schleswigul de Nord (Nordschleswig) din sudul Danemarcei, în regiunea autonomă Tirolul de Sud (Südtirol) din nordul Italiei, în voievodatul Opole al Poloniei și în regiunile Alsacia (Elsaß) și Lorena (Lothringen) din Franța. De asemenea, germana e vorbită ca limbă maternă de 45 mii de persoane în Cehia (mai ales în regiunea istorico-geografică Egerland) și de cca 110 mii de persoane în Ungaria (cu precădere în regiunea istorico-geografică Dunantul fiind folosită ca limbă oficială locală în orașul Sopron). În România, limba germană este vorbită de circa 60 mii de persoane.

   În plus, limba germană este vorbită de un număr destul de mare de coloniști germani în SUA (cca 45 milioane de etnici germani dintre care 6,1 milioane utilizează germana ca limbă maternă), Canada (2,5 milioane de etnici germani dintre care 300 mii vorbitori nativi de germană), Mexic (90 mii vorbitori ca limbă maternă), Argentina (1,5 milioane de persoane cu descendență germană dintre care 350 mii folosesc germana ca limbă maternă), Uruguay (40 mii de etnici germani, inclusiv 10 mii vorbitori de germană ca limbă maternă), Brazilia (cca 5 milioane de etnici germani dintre care 900 mii vorbesc germana ca limbă maternă), Paraguay (250 mii vorbitori ca limbă maternă), Chile (cca 150 mii de etnici germani dintre care 20 mii vorbitori nativi de germană), Namibia (30 mii vorbitori ca limbă maternă), Rusia (450 mii vorbitori ca limbă maternă), Kazahstan (350 mii vorbitori ca limbă maternă) și Australia (cca 1 milion de etnici germani dintre care 200 mii mai rămân vorbitori nativi de germană).