Cursuri IT

Cursuri IT

     Cursul IT: PC Hardware and Software este un curs care prin accentul pus pe experienta practica ii ajuta pe studenti sa dezvolte aptitudini fundamentale de utilizare a calculatorului si in acelasi timp reprezinta primul pas pentru o cariera in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.cursuri it
     Cursul reprezinta un punct de pornire in domeniul IT atat din punct de vedere hardware (prezentarea componentelor unui calculator), cat si din punct de vedere software (instalarea sistemului de operare si a aplicatiilor, precum si administrarea de baza a acestora). Mai mult, cursantii sunt initiati si in domeniul retelelor de comunicatii pentru ca aproape fiecare utilizator de calculator este conectat direct sau printr-o retea locala la Internet.
      O componenta esentiala a cursului este legata de conectarea calculatorului la o retea locala sau direct la internet, componenta care atrage necesitatea utilizatorilor de a constientiza si de a invata sa se protejeze impotriva atacurilor informatice care exista. Astfel cursantii vor capata notiuni esentiale de securitate si vor primi exemple simple de masuri de securitate pe care le pot implementa singuri.

Cursantii care finalizeaza acest curs vor fi capabili:

  • sa descrie componentele interne si externe ale unui calculator;
  • sa dezasambleze si reasambleze un calculator de tip desktop sau de tip laptop;
  • sa instaleze si sa administreze la nivel de baza un sistem de operare;
  • sa depaneze calculatorul folosind instrumente de sistem si software de diagnosticare;
  • sa conecteze calculatoare la Internet folosind o retea locala in conditii minime de siguranta;