Cursuri Masaj thailandez

Cursuri Masaj thailandez

Masajul thailandez se bazeaza pe unele miscari de presare cu ajutorul palmelor, talpilor, genunchilor, asupra unei mari zone a corpului.

 Cursuri Masaj thailandez

Masajul thailandez traditional este aplicat pe o saltea la nivelul pardoselei, iar beneficiarul masajului este imbracat in intregime, nefiind necesara folosirea uleiurilor de masaj. Terapeutul se implica total in acest proces, efectul acestui tip de masaj fiind unic si energizant. Datorita procedurilor de intindere (stretching), musculatura devine mult mai flexibila, la fel si articulatiile, iar o serie de presiuni executate pe suprafeta corpului influenteaza pozitiv functionarea organelor interne. 

Masajul thailandez este tot mai apreciat ca metoda de detensionare si de obtinere a unei stari de energizare si relaxare. Beneficiile masajului thailandez sunt numeroase: intareste sistemul imunitar, elibereaza durerile si tensiunile musculare, indeparteaza durerile de cap, stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, elibereaza blocajele fluxului energetic, mareste amplitudinile articulare, contribuind la supletea si armonia corpului.

Lasand la o parte imaginea erotica adesea atribuita, masajul thailandez este si un mijloc des utilizat pentru prevenirea bolilor. Spre exemplu, in Thailanda este folosit ca mijloc de tratament in spitale si totodata este recunoscut de Ministerul Sanatatii ca metoda terapeutica.

Masaj thailandez – Tehnici

Masajul thailandez aduna cele mai bune tehnici de masaj din tarile vecine precum China, Japonia, India, ceea ce il face astazi sa fie catalogat ca un masaj unic, complet. Astfel, maseurul foloseste in practicarea masajului nu numai mainile, dar si picioarele, genunchii si coatele.

Se incepe prin masarea picioarelor, prin intermediul tehnicilor de reflexologie maseurul actioneaza asupra zonelor de tensiune. Presiunea exercitata continua de-a lungul pulpei, dupa care se merge catre genunchi, apoi catre solduri.

Urmeaza bratele si mainile si se continua cu pieptul, spatele si sezutul, acest tip de masaj fiind benefic pentru persoanele sedentare.

Masajul thailandez se termina prin miscari de reflexologie ale capului si ale fetei, indicate pentru eliberarea energiilor negative. Dupa masaj, recomandam un ceai si un dus cald, pentru eliminarea toxinelor rezultate in urma masajului.